S influencerkou @kotalinda pro vás máme kupón KOTALINDA7. Zadejte ho v košíku a získáte 7% SLEVU.

Mamablog Lucky Ferikové: Tipy na dárky z Benlemi

✎ 6 min čtení

blog mamablog

Blíží se Vánoční shon a tipy na dárky, které jen nebudou ležet v koutě, ocení snad každý. Na Benlemi je takových nadčasových a kvalitních kousků nejen pro děti nespočet. A kdo jiný by vám o nich mohl povědět víc?

Media 5-30188AE8-D867-447F-9DFE-EDF4EBBA5D4A 

Dětský nábytek obvykle moc nepotěší, ale domečková postýlka? To je jiná!

Dřevěná domečková postýlka mi samozřejmě vytanula na mysli jako první. Ukažte mi dítě, které by takové ležení, ze kterého jde rázem udělat bunkr, doupě, džungle nebo noční obloha, nechtělo! A neobyčejná je i prostě jen tak, bez rekvizit. Rozměry si můžete nakonfigurovat skoro libovolně dle možností vašeho pokojíčku. Já jen znovu dodám, že lituju toho, že jsem nevzala větší (máme rozměr 90x190). Často v ní totiž ležím s Doriánkem taky a dost si v ní i hrajeme. Prostor na ni tehdy byl, ale manža mě přesvědčil, že oceníme spíš víc prostoru na zemi. Nesouhlasím! Mějte na paměti, že postel je to středobod celého pokojíčku.

My máme typ Lucky a za mě je taková nejvíc roztomilá ze všech. Postýlky jsou nízké tak akorát pro malé děti. Já teď zvažuji dokoupení nožek – Dori už povyrostl a nám se k němu tak bude chodit zase o kousek líp. Pořád k ní máme bočnici a myslím, že tam ještě chvilku pobude. Doporučuji ji taky s transparentní voskovou lazurou (pokud rovnou neberete barvu). Trochu líp se to pak udržuje, což je s dětmi výhra vždycky. Kvalitní matraci v patřičném rozměru pak najdete jen o pár kliků dál.

No a pokud berete zrovna pokojíček z gruntu, ve stejném designu mají i knihovny, regálky a psací stolky. Vše je přizpůsobeno dětem, tak aby se z nich snadno obsloužily samy. K dostání jsou do nich i dřevěné boxy na hračky, které mají skvělou nosnost, takže se do nich dá uložit prakticky cokoli. Ty naše mají krásný hravý design hracích kostek. Nově máme v pokojíčku taky dětský psací stůl, který má nastavitelnou výšku, což je u rychle rostoucích rarachů super.

PS: nově tam najdete taky sestavy nábytku pro větší děti nebo studenty. Já se hned zamilovala do setu Victor a pořídila jsem aspoň komodu. Jen mi ji ještě někdo musí sestavit… :D

Návrh bez názvu (57) 

Podobně jsou na tom i učící věže – ty z Benlemi určitě potěší

Většina učících věží asi velký jásot nesklidí. Je to zkrátka pomůcka, jako třeba obyčejná židle. Ale kdyby byla třeba taky jako autobus, obchod nebo tučňák? Přesně takové tady najdete. Rostoucí, fungující třeba i jako stoleček se sezením nebo i s tabulí na křídy.  

.
.
.
.

Domácí průlezky jsou v provozu každý den

Hned po postýlce jsem si vzpomněla, jakou radost dětem udělal piklerův můstek. Dávali jsme jim ho spolu s houpadlem Rokit, ale teda s průlezkou si hrajou opravdu každý den. Ne vždy teda tak, jak by se nám zamlouvalo, ale hrajou. :D Už z ní byl třeba Titanic, perníková chaloupka, vojenské cvičiště a spousta dalšího.

Na houpadle teď s Dorim spíš cvičíme, což mu pomáhá s povoleným bříškem.

Když jsme se byli v Benlemi párkrát podívat i s Dorim, vždycky si tam vyhrál i na balačním setu Triangles, který má taky asi milion způsobů využití. Případně tak klidně mohu vřele doporučit i ten.

 Návrh bez názvu (56)

Hledáte-li krásnou českou dřevěnou hračku, i tu najdete na Benlemi

My jsme loni Dorinkovi vybrali domeček ze stavebnice Buko. Není úplně nejjednodušší – doporučuji ji tak pro děti od těch 5 let. Zato se ale tak snadno neomrzí a my ji stále, hlavně v nemoci, rozsypáváme po obýváku a stavíme skřítkům nový byteček. Menším dětem bych doporučila spíš stavebnici Městěčko, se kterou si Dori při mých návštěvách Benlemi už taky párkrát hrál. 

Přelepitelné samolepky na zeď jsou za mě adeptem na Nobelovku

Není tomu tak dávno, co v sortimentu Benlemi přibyly tapety a samolepky na zeď. Ty se dají skvěle využít i na nábytek, a to jak kovový, tak dřevěný nebo plastový a klidně i na okna a zrcadla. Dají se odlepovat a nalepovat znovu a znovu, aniž by poškodily nábytek nebo omítku (pozor jen na tu úplně čerstvou). Skvěle vypadají třeba puntíky a jsou navíc velmi univerzální, takže je můžete využít na více místech. Motivů je tam spousta a krásné a vkusné ozdoby na zeď si vyberou i dospěláci.

Návrh bez názvu (54)Na Benlemi nejsou jen dárky pro děti

Naše Baldee postel je totiž dost možná vůbec mým nejoblíbenějším kouskem, co od Benlemi máme (a taky byla úplně první). Pořád se na ni nemůžu vynadívat. Postel, kterou si budu moct ověšet pokojovkami, jsem si přála snad věčnost. V zimě (nebo i trvale) se na ní dají rozvěsit klidně i světýlka. Už jsem je viděla i ozdobené různými závěsy a macramé. No možnosti jsou skoro nekonečné a design postele si tak můžete obměňovat podle nálady nebo ročního období.

Měla jsem ale zprvu obavy, jak se v takové kostce bude spát. Naprosto zbytečně, protože spaní v krychličce je boží. Má to uvnitř úžasně útulnou atmosféru a vždycky, když si do ní večer nalezeme, mám pocit, že jsme doma a v bezpečí. Věřím tedy, že na Benlemi může Ježíšek udělat radost opravdu celé rodině.

.
.
.
.

 

Ferikova

Lucie Feriková, @luciferikova

"Jsem fialová samozvaná víla, sauna a skincare junkie, která pečuje o #panMourinek,
miluje svýho učitele ze střední a má vždycky hrozný štěstí."